Vrijwilligers gezocht

Vrijwillgers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek, of voor sociaal-maatschappelijke projecten.

Hersentraining met computerspellen

Gezocht: enthousiaste 60-plussers voor deelname aan onderzoek naar

Het trainen van hersenfuncties, bijvoorbeeld met de ''MAX geheugen trainer'' is tegenwoordig erg populair. Er zijn speciale televisieprogramma’s, maar ook computerprogramma’s voor ontwikkeld. Toch zijn wetenschappers het nog niet eens over het effect van programma’s voor hersentraining. Uit sommige onderzoeken is gebleken dat hersenfuncties inderdaad verbeteren door hersentraining. Andere onderzoeken hebben juist teleurstellende resultaten opgeleverd.

Cognitief psychologen dr. Guido P.H. Band en drs. Jesse van Muijden, verbonden aan de Universiteit Leiden, werken aan de ontwikkeling van computerspellen voor hersentraining. De computerspellen worden ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. Het uitgangspunt bij het ontwikkelen van de spellen is dat ze vermakelijk en stimulerend zijn voor jong én oud. Daarnaast wordt er onderzocht welke hersenfuncties precies verbeteren door het spelen van deze spellen.

Deze maand start er een nieuw onderzoek naar het effect van computerspellen op hersenfuncties van ouderen van 60 jaar of ouder. Een onderzoek bestaat uit twee bezoeken aan het psychologisch laboratorium van de Universiteit Leiden. Hier worden per computer verschillende testjes afgenomen. Tussen deze bezoeken in spelen deelnemers thuis dagelijks computerspelletjes. Bij volledige deelname maakt u  kans op een aardige prijs.

Als het u leuk lijkt om mee te doen aan een onderzoek of als u op de hoogte gehouden wilt worden over wetenschappelijk onderzoek naar hersentraining, dan kunt u zich registreren op de volgende website: http://hersentraining.fsw.leidenuniv.nl/ 

Docenten gezocht voor taalcursussen

Stichting Thuis in Taal zoekt vrijwilligers: vooral docenten Nederlands en Engels. In individuele lesprogramma's zullen deze docenten op gaan leiden voor staatsexamens Nederlands als eerste of tweede taal, of ze werken mee aan alfabetiseringsprogramm's, of berleiden mensen voor op hun inburgeringsexamen.

Zie de flyer of bezoek de website van Stichting Thuis in Taal

Laatst Gewijzigd: 28-02-2011