Welkom

Het Honours College

Ben jij op zoek naar een extra uitdaging en wil je het maximale uit je studie halen? Dat kan met het Honours College van de Universiteit Leiden. Het Honours College is een extracurriculair programma speciaal voor bachelorstudenten die meer willen én kunnen. Zo kunnen jouw talenten optimaal tot ontwikkeling komen!  


Mededelingen

‘Naast gezelligheid willen studenten ook diepgang’

Een bezoek aan een ambassade, een stedentrip en een bedrijvendiner. Het is maar een greep uit de activiteiten die de Leiden Honours Community organiseert om Honoursstudenten ook buiten de collegezalen met elkaar in contact te brengen. Vladimir Hazeleger (voorzitter LHC): ‘Die studenten komen uit alle richtingen en dat levert innovatieve inzichten op.’


Studenten uit comfortzone voor gevoelig debat

Controversiële 'hot topics' van de Middeleeuwen tot gisteren. Daarover gaat de Honours class Controversial Drama: Sex, Politics and the Law in Popular Culture. In negen colleges worden studenten uitgedaagd om uit hun comfortzone te treden en op die manier te leren hoe je lastige onderwerpen bespreekbaar maakt. Deze week het eerste college over de vluchtelingencrisis en journalistiek .


Waar liggen de grenzen van onze vrijheid?

In de Honoursclass Media Power, State Power and the Law wordt publieke opinie besproken en welke rol die speelt in de politiek. Aan de hand van de actualiteit gaat het in het college over filosofie, politiek en recht, met felle discussies tot gevolg. Deze week een college over de vrijheid van meningsuiting, waarbij Geert Wilders natuurlijk een belangrijke rol speelt.