Honoursstudente wint Next Generation Women Leaders Award

De Leidse Honoursstudente Imane el Morabit is een van de winnaressen van de Next Generation Women Leaders Award 2017 van het consultancybureau McKinsey & Company. Bij deze benoeming hoort een geldbedrag van 2000 euro, een persoonlijke coach en toegang tot besloten bijeenkomsten van het bedrijf. “Ik had niks te verliezen, dus ik heb vooral genoten van mijn eerste ervaringen met consultancy.''

Imane volgde het bedrijf al een tijdje en toen de internationale wedstrijd voorbij kwam, hoefde ze dan ook niet lang na te denken. “McKinsey heeft veel projecten op het gebied van duurzaamheid, precies waar mijn interesse ligt”, legt ze haar deelname uit. En dus stuurde ze haar cijferlijst, motivatie en CV op, waarna ze geselecteerd werd voor de volgende ronde.

‘Je zou hier wel passen’

De laatste selectieronde vond uiteindelijk plaats op het kantoor in Amsterdam, waar ze een gesprek had en een business case kreeg voorgelegd. “Hoewel dat natuurlijk spannend was, heb ik er vooral van genoten, ik had toch niets te verliezen”, vertelt ze achteraf koeltjes. “Aan het einde zeiden ze zelfs dat ‘ik hier wel zou passen’, dat was erg leuk om te horen.”

Dat dit een award is die zich speciaal richt op vrouwelijke leiders is volgens Imane belangrijk. “Iedereen probeert meer vrouwen aan de top te krijgen, daarom is er zo’n award. De hoop is natuurlijk dat het uiteindelijk niet meer nodig is, maar zover zijn we nog niet”, stelt ze vast.

Coach

Hoewel het prijzengeld goed van pas komt voor haar uitwisseling naar Singapore in de herfst, is dat voor Imane niet het belangrijkste van de award. “Dat is absoluut de coach waar ik de komende tijd contact mee krijg, daar kijk ik erg naar uit.” Binnenkort hoort ze van McKinsey wie dat wordt en zal het coachingstraject van start gaan.

 

(Tekst: IJsbrand Terpstra)

Laatst Gewijzigd: 18-04-2017